Natuurontbijt 2014

Zondag 22 juni 2014:
IVN Natuurontbijt op grote hoogte in de Heebrig!

Tekst: Marianne Bonten-Habets
Foto's: Fam. Bonten; Rinus Koens; Fam. Seezink

(terug naar de vorige pagina)

Het was een féést! Ontbijten, midden in het groen, met schitterend zonnig weer, verse koffie, heerlijke broodjes, thee en vruchtensapjes en dat met 25 volwassenen en 5 kinderen. Iedere deelnemer genoot die zondagochtend van de rust van het landschap, van de sfeer van de Heebrig en van het gezellige samenzijn in de natuur. Na het ontbijt trakteerde Luc Stroman de liefhebbers op een rondleiding door de zomerse Heebrig. De kinderen bekeken met loeppotjes vele uit de poel geschepte waterdiertjes en amuseerden zich kruipend en speurend over de grond zoekend naar kriebelbeestjes. Jong én oud vermaakte zich opperbest bij het creatief ontwerpen van natuurkunstwerkjes, samengesteld met bloempjes, blaadjes, takjes, steentjes, kersen, en allerhande in de tuin voorkomende materialen.

Voorzitter Jo Pelzer bedankte bij afloop alle gasten maar vooral ook de vrijwilligers voor hun spontaan aangeboden hulp en hun goede zorgen. Daarna hielpen alle aanwezigen met opruimen en met het sjouwen van de spullen naar de auto’s. Voor de wandelaars onder ons bood Math Kockelkoren van IVN Bocholtz-Simpelveld de mogelijkheid om nog een wandeling in de omgeving te maken.

Het was een superfijne ochtend en.... voor herhaling vatbaar. Daarom aan ons allen de vraag: zullen we het nog een keertje óverdoen...?