De voorjaarsactiviteit 2016 in de Heebrig

Wát een feest was dat die zondag 20 maart! De éérste dag van de lente, met een Heebrig vól ontluikend voorjaar, waar jonge gezinnen, sommige in gezelschap van opa’s en oma’s, genoten van de natuur, van vrijheid, van vrede en rust, van de zon, van elkaar en van allerlei leuke doe-activiteiten. 

De 25 jeugdige deelnemertjes hadden er zin in. Ze stroopten hun mouwen op en gingen aan de slag. Er kon gekozen worden uit een mix aan activiteiten. Het was moeilijk een keuze te maken met welke activiteit men als eerste wilde beginnen. Heel begrijpelijk, want de keuze moest vallen tussen een insectenhotel maken met hulp van een heuse boormachine, óf een plantenbakje in elkaar zetten met schroeven en een schroevendraaier en het plantenbakje vullen met potgrond en er bloemenzaadjes in zaaien, óf een paashaas van karton knippen en deze beplakken met zelf geplukt mos en de haas versieren met een paasstrik en een eiermandje, óf een natuurschilderijtje maken, óf een tangrampuzzel leggen óf kleurplaten kleuren…  Maar toch, aan het eind van de middag had iéder kind aan álle activiteiten deelgenomen. Tenslotte werd de middag gezamenlijk afgesloten met paaseieren zoeken in de Heebrig. De ontelbare hoeveelheid gevonden paaseieren werd uiteraard gezamenlijk en eerlijk onder de kinderen verdeeld.

Bij het afscheid werd aan de kinderen verzocht om ter plekke hun wensen voor een volgende activiteit op te schrijven. Dat deden ze. En wat stond er op één? Hun allergrootste wens bleek ‘hútten bouwen’ te zijn.

Met een ‘hartelijk dank, het was een hele fijne middag en tot de volgende keer’ keerden allen, mét plantenbakje, mét insectenhotel, mét paashaas, mét paaseieren, mét natuurschilderijtje, huiswaarts!

Naar mij ter ore is gekomen heeft zich bovendien, na deze voorjaarsactiviteit, één nieuwe Heebrig-vrijwilliger gemeld. En dat konden we goed gebruiken. Welkom nieuwe vrijwilliger!

Een hele fotoreportage is hier te vinden.
(Terug naar de vorige pagina)

Marianne