De Kerstjeugdactiviteit op 11 december 2016…

Het kostte weliswaar een paar centjes, maar toen had je wél iets om mee thuis te komen!

Het IVN lokaal was er bijna te klein voor. Maar wie kon er dan ook óóit vermoeden, dat er een kudde rendieren in moest passen? Het ís gelukt, vraag niet hoe! De rendieren hielden zich aanvankelijk een beetje onwennig maar dankbaar schuil achter de, met vaardige handen, geknutselde creatieve houten dennenbomen. Dat duurde gelukkig niet lang. Het ene na het andere rendier kwam voorzichtig tevoorschijn en liet zich uitgebreid bewonderen. Wat een schoonheden! Alles zat erop en eraan. Lijf, poten, kop, gewei, neusje, oortjes, alles op z’n plaats. En de scheppers van deze schoonheden? Geduldig, vlijtig, met opgestroopte mouwen, in volle concentratie, steeds enthousiaster wordend, doorwerkend totdat men tevreden was over het bereikte resultaat…. en uiteindelijk trots poserend voor de camera…. Kanjers! Degenen die de smaak goed te pakken hadden en na het knutselen van dennenboom of rendier nog wat tijd over hadden, maakten ‘en passant’ nog even een kersttafelstukje…

Het was een mooie kerstactiviteit die bij ieder in de smaak viel, net zoals de versgebakken poffertjes, de koffie en de chocomel.

Met dank aan alle jeugdige deelnemertjes, hun ouders en grootouders en de IVN’ers Jacques en Marleen, Jo, Irene, Astrid, Jacques en Alexandra, Daniël, Rinus, Hub en Marianne.

(Terug naar de vorigepagina)

Klik hier om naar de foto-pagina te gaan van deze middag. Rinus heeft de foto's gemaakt.