Dagwandeling rond Vaals op zondag 6 maart 2016

Op deze vroege zondagochtend, die mistig, druilerig en killetjes is, troosten de verzamelde deelnemers zich met de gedachte, dat het over twee weken lente zal zijn! Lénte, wie verlangt er niét naar…?

Maar de zes deelnemers aan deze dagwandeling zijn absoluut niet van plan om zich door het slechte winterweer te laten weerhouden om de natuur in te trekken.
Klokslag 10 uur wordt er bij het IVN lokaal aan de Lindenstraat in Vaals vertrokken.
Bij de ‘Klèng Wach’ vertelt gids Jo Pelzer over de historie en de grensperikelen die er in het verleden plaatsvonden. Daarna wordt er stevig de pas in gezet richting de top van de Vaalserberg. We genieten van de vergezichten over het prachtige heuvellandschap. Op de top van de berg ziet het besneeuwde boslandschap er mysterieus en tegelijkertijd sprookjesachtig uit. Na te hebben stilgestaan bij de Calvarieberg in Moresnet en na bezichtiging van de Bedevaartkerk, worden we door de plaatselijke bakker verwelkomd met soep, verse koffie en warme hartjesbroodjes. Ondertussen droogt de verwarming onze natte jassen op. Daarna beginnen we aan de terugweg. Vanuit Moresnet wandelen we naar het centrum van Gemmenich en van daaruit beginnen we aan de klim naar het Drielandenpunt. Door de vlokken van de sneeuwbui heen zien we de Wilhelminatoren hoog boven ons opdoemen. Als we tenslotte bij onze auto’s arriveren hebben we 16 kilometers gelopen. Een tweetal onder ons heeft dit aantal kilometers nog nooit eerder gelopen en ze zijn dan ook apetrots op deze prestatie! Het was een gezellige wandeling met aangenaam gezelschap!

Klik hier voor de link naar het fotoalbum
(Terug naar de vorige pagina)

Marianne