Bustocht Paffendorf

Op 16 mei werd verzameld op het Prins Willem Alexander Plein in Vaals. Aanvankelijk hadden zich 43 mensen aangemeld, helaas moesten drie mensen door ziekte afhaken.

Allereerst werd vertrokken naar het kasteel Paffendorf, daarna zou een bezoek gebracht worden aan de bruinkoolgroeve Hambach, gevolgd met een tourtje door de Noordeifel en de dag zou worden afgesloten met een gezamenlijk diner in de Wilhelminatoren op Drielandpunt in Vaals.

In kasteel Paffendorf werden we verwelkomd met een kopje koffie mit Küchen. In het kasteel is een permanente tentoonstelling over de bruinkoolwinning id deze streek. Daarnaast is het park om het kasteel best wel uniek te noemen.

Het weer speelde tijdens het bezoek aan de bruinkoolgroeve niet echt mee. Het was welliswaar wel droog maar het was koud en wat nevelig. Hierdoor uitzicht enigsinds vertroebeld. Toch was het gat dat de enorme machines gemaakt hebben enorm te noemen. Hieronder is een vergelijkend kaartje gemaakt van Vaals en omgeving en op dezelfde schaal een kaartje van de groeve.

Tijdens het ritje door de Noordeifel werd door menigeen de geografische kennis weer eens behoorlijk opgehaald. Door anderen kwamen oude herinneringen van vroeger helemaal terug op het netvlies.

Het afscheidsdiner was gezellig en we konden terug kijken op een geslaagde dag.
Dank aan de organisatie: Astrid, Regine en natuurlijk Jo.

Klik hier om naar de rest van de foto's te gaan.

(terug naar de vorige pagina)

tekst: Jacques Seezink
foto's: Rinus Koens en Jacques Seezink