Bustocht naar Bokrijk

Op 8 augustus precies om 10 uur vertrok de bus met zo'n 30 personen onderleiding van Jo naar Bokrijk. In Bokrijk hebben we een sprong gemaakt van enkele tientallen jaren terug in de tijd.

Na ongeveer een uurtje rijden kwamen we aan in Bokrijk waar we het museum konden bezoeken. Je waande je werkelijk terug in begin 20ste eeuw. Vol met oude ambachten en het rijke Roomse leven. Niet alleen cultuur kwam aan bod maar ook culinair en vooral ook veel natuur. Het museum is schitterend gelegen in een groot park, afgewisseld door bos, velden en grote waterpartijen.

Iedereen heeft het geweldig naar zijn zin gehad, oud of jong. Zo heeft Rinus weer eens in de schoolbanken gezeten, Daniël heeft weer de nodige sprinkhanen gevangen, helaas geen kikkers. De kleinste uit het gezelschap heeft zelfs een hoge trap van een molen beklommen EN er weer van af gedruft, zeer goed! Enkele zijn naar het Groene Huis gelopen dat helaas echt een Groen Huis aan het worden is. (Het educatief karakter is gesloopt en het huis is teruggegeven aan de natuur.) Luc heeft een spoedcursus mandenmaken gekregen en zo kunnen we doorgaan...
Al met al een zeer geslaagde dag.
Zeker een aanrader om de volgende keer mee te gaan!

Hieronder staat de link weer van de fotoreportage en omdat het zo prachtig wat drie pagina's met foto's deze keer.

De fotoreportage staat hier.

(terug naar de vorige pagina)

Tekst: Jacques Seezink
Foto's: Rinus Koens en Jacques Seezink