Afsluiting Heimansweek

Afsluiting Heimansweek01Tekst: Henri Thijssen
Foto's: Jacques Seezink

Veel IVN'ers die mee hadden gelopen met het ommetje "Naar de Krijtrotsen" kozen er voor om rechtstreeks de Schaapskooi te gaan om deze week waardig af te sluiten. Andere belangstellenden vertrokken vanaf “de Krijtrots” voor een tocht door het bos om met de herder en de kudde deze dag af te sluiten. Hapjes en drankjes volgen en zelfs Eli neemt er het woord en springt even maar ook waardig uit zijn rol. Heel even refereert hij aan de belangrijke rol van de burgemeester en overheden in dit aantrekkelijke hoekje Nederland voor de toekomst.

Ruim 2 kilo lichter (maar ik ga deze niet zoeken) en ruim 80 km. onder de zolen willen we deze speciale week, mede namens alle betrokkenen IVN’ers met een dank aan alle Heimansbetrokkenen afsluiten met een kritisch en toch leuk citaat van Eli Heimans. Hij heeft ons de ogen geopend en dit stukje Nederland laten ontdekken.

"Merkwaardig hoe goed de kinderen elkaar verstaan, ruw zijn die van hier in ’t geheel niet. Beste mensen, hier allemaal; maar dat ze de maretakken, de poëtische mistletoe, hamschel heten ze hier, aan de varkens voeren, dat vergeef ik ze nooit."

Afsluiting Heimansweek afsluiting Heimansweek afsluiting Heimansweek
afsluiting Heimansweek afsluiting Heimansweek afsluiting Heimansweek