IVN Vijlen-Vaals
Kind & Natuur
Op
zondag25mrt201814:00

Paas-jeugdactiviteit

Wat doen we? We gaan op zoek naar grote en kleine grindstenen die miljoenen jaren geleden door de toen door onze omgeving stromende Maas in de Natuurtuin de Heebrig terecht zijn gekomen. Van die grindstenen, in allerlei maten, vormen en kleuren, kunnen we de gekste figuren maken. Je kunt de stenen op en aan elkaar vastlijmen of kitten en ze laten drogen. Zo maak je de gekste figuren, bijvoorbeeld vogeltjes,  poppetjes, paashazen, paaseieren of zelfs mónsters! 

In de tijd dat we moeten wachten tot de lijm van onze knutselfiguurtjes droog is, maakt iedereen een ‘plukpop’ waar vogels nestmaterialen uit kunnen pikken/plukken. Het is de bedoeling dat je je de pop thuis buiten ophangt in de tuin of op het balkon.

Als we klaar zijn met het maken van de plukpoppen, gaan we verder met het beschilderen van de stenen figuurtjes en zorgen ervoor dat ze er vrolijk gekleurd op staan. Na het schilderen gaan we samen op zoek naar verstopte paaseieren!

Zelf meebrengen?  Voor het maken van een plukpop heb je 6 verpakkingsnetjes nodig van bijvoorbeeld sinaasappels, mandarijnen, uien, pinda’s. Zorg dat je die verpakkingsnetjes vóór 25 maart bij elkaar hebt gespaard en breng die mee. Ook heb je vulmateriaal nodig, zoals restjes wol, hooi, hondenhaar, gedroogd mos, donsveertjes, schapenwol, enz.  Breng dat ook mee. Vraag zo nodig buren, familie en kennissen om je te helpen met verzamelen.  

Waar? Buiten, in de IVN-natuurtuin De Heebrig, Melleschet te Vijlen. Mocht het die zondag hóndenweer zijn, dan kunnen we uitwijken naar onze IVN binnenlokatie aan de Lindenstraat 17 te Vaals of, naar gelang het aantal deelnemers naar Zorgcentrum Langedael te Vaals.

De kosten? Per kind € 1,-. Voor de jeugdleden van IVN Vijlen-Vaals gratis. Betaling ter plekke.  ( jeugdlid ben je voor 3 euro per jaar, boven de 18 jaar voor 15 euro per jaar , zo steun je de activiteiten binnen IVN  en kun je ook zelf actief worden bij IVN.)

Aanmelden verplicht? Ja, vóór 18 maart 2018, onder vermelding van naam en geboortedatum van de deelnemers, adres én het telefoonnummer zodat we je tijdig op de hoogte kunnen stellen als we moeten uitwijken naar een binnen locatie.  

Opgeven voor deze activiteiten is verplicht en kan bij

Algemene informatie

IVN Vijlen-Vaals pop
IVN Vijlen-Vaals stenen
zondag 25 maart 2018 - 14:00 tot 16:30
Locatie: 
Natuurtuin "De Heebrig"
leunweg
melleschet
Nederland
Extra Informatie: 

Deze activiteit wordt bij mooi weer gehouden in de Natuurtuin van IVN Vijlen-Vaals "De Heebrig" in Melleschet.
Bij slecht weer gaat de activiteit door in, op uitnodiging van, het verzorgingshuis "Langendael" in Vaals

Google Maps image