IVN Twiske
Landschap
zondag14jul2019

Verzamelbundel Landschapsverhalen MRA

Natuurgids Bas van Geel schrijft landschapsverhaal afdeling Twiske

De Metropoolregio Amsterdam (MRA) is een dynamisch gebied, bestaande uit 33 gemeenten in de provincies Noord-Holland en Flevoland.

Met een verzamelbundel van landschapsverhalen wordt het bijzondere groen van de MRA in de schijnwerpers gezet. Niet door allerlei citaten uit beleidsstukken of onderzoeken te herhalen, maar door inspirerende natuurgidsen aan het woord te laten! Deze natuurgidsen zijn verbonden aan een lokale IVN-afdeling en gespecialiseerd in natuureducatie- en beleving.

In totaal zijn zeven natuurgidsen geïnterviewd actief zijnde in verschillende gebieden van de MRA. Aan de hand van hun persoonlijke belevingen, bijzondere anekdotes en specifieke ervaring en expertise zijn de landschapsverhalen opgetekend.

Klik  hier voor het landschapsverhaal over het Twiske

De verzamelbundel is samengesteld door een cocreatie van IVN Natuureducatie (IVN Regiofonds) en De Natuurmakelaar. Paul de Dooij heeft de interviews gehouden en teksten geschreven. Tijdens de conferentie ‘INTENS; De toekomst van het MRA landschap’ op woensdag 19 juni is de verzamelbundel ‘Landschapsverhalen van de MRA’ officieel gelanceerd. De verzamelbundel is in ontvangst genomen door Marinke Steenhuis die voor de MRA een landschappelijk narratief (historische verhaallijn) heeft samengesteld. Zij zal de verzamelbundel o.a. gebruiken als inspiratiedocument voor het schrijven van een bestuurlijk advies voor de toekomst van het landschap van de MRA.