IVN Twiske
Duurzaamheid
Op
zaterdag23mrt201909:45

Samen aan de slag

Unieke samenwerking

We zijn trots op deze unieke samenwerking!
Landsmeer en Amsterdam-Noord gaan samen aan de slag tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart.

Om 9.45 uur start met koffie en thee bij de McDonald’s in Amsterdam-Noord (IJdoornlaan 2001). Afhankelijk van het aantal deelnemers maken we het gebied tegenover de McDonald’s in de richting van de sportverenigingen schoon en we volgen de route van het fietspad naar Landsmeer. In Landsmeer beklimmen we het talud tegenover de BP om dit te bevrijden van zwerfafval. De actie eindigt om 12.00 uur weer bij de McDonald’s.

Bij de McDonald's is opruim materiaal aanwezig (grijpertjes, handschoenen, vuilniszakken). Trek stevige schoenen aan en als je zelf een grijper hebt, neem die dan mee!

Iedereen is welkom: jong en oud, prikstokchallengers, supermannen en vrouwen...Met elkaar maken we er een gezellige en schone ochtend van!

Algemene informatie

zaterdag 23 maart 2019 - 09:45 tot 12:00
Loop en raap je mee??? Geef je dan op via : broekemaus@gmail.com Of via de site van Supporter van Schoon, www.supportervanschoon.nl/acties-in-de-buurt
Locatie: 
McDonalds
IJdoornlaan 2001
Amsterdam
Nederland
Extra Informatie: 

Hoe het zo gekomen is…
"Vrijwilligers, bedrijven, Rijkswaterstaat en gemeenten slaan handen ineen bij bestrijding van zwerfafval Op het tracé Ring Noord (A10, S117) tot en met Purmerend (via A8, A7) werken vrijwilligers, bedrijven, Rijkswaterstaat en de gemeenten Amsterdam, Landsmeer, Zaanstad, Purmerend en Wormerland samen bij de bestrijding van zwerfafval. Bij open afritten worden borden geplaatst. Bij tankstations en fastfoodketens langs het tracé zullen teksten over zwerfafval te zien zijn. Op 23 maart, tijdens de Landelijke Opschoondag, wordt er schoongemaakt. De effecten van alle maatregelen worden gemeten.

De aanleiding voor deze gezamenlijke aanpak komt vanuit de vrijwilligersorganisatie Landsmeer Schoon. Zij trokken de stoute schoenen aan en benaderde de gemeente
Landsmeer om te zoeken naar een manier om dit samen op te lossen. Dit contact heeft geresulteerd in een uniek samenwerkingsproject met de bedrijven in dit gebied,
Rijkswaterstaat(regio West-Nederland Noord), vrijwilligers en de gemeenten Landsmeer, Purmerend, Zaanstad, Wormerland en Amsterdam. De afgelopen maanden is een aanpak ontwikkeld dat voorziet in preventie door bewustwording en gedragsverandering en het opruimen van zwerfafval.

Op de Landelijke Opschoondag op 23 maart 2019 worden schoonboodschappen geplakt op afvalbakken, bij de koffiemachines en in de tankstations en restaurants. Rijkswaterstaat plaatst borden langs de op- en afritten. Op de Landelijke Opschoondag wordt er door alle samenwerkende partijen schoongemaakt.

Contactpersoon: 
Google Maps image