IVN Twiske
Natuur in de Buurt
Op
zondag22mrt202013:30

Lentewandeling in het Twiske GAAT NIET DOOR

gaat i.v.m. corona-virus niet door

Op zondag 22 maart kunt u met IVN gidsen Henk Strijker en Karin Stroet op stap door de natuur van het recreatiegebied het Twiske. Tijdens de ontdekkingstocht van circa 2 uur proberen we de lente te ontdekken. Koning Winter lijkt ons gebied te hebben overgeslagen, geen enkele vorstdag. De natuur was vroeger dan normaal met o.a. bloeiende hazelaars in januari. Het was een goede winter voor winterkoninkje en ijsvogel, het ontbreken van strenge vorst hebben hun overlevingskansen fors groter gemaakt.

We gaan ook bij de Schotse Hooglanders op bezoek, robuuste dieren waar we niet bang voor hoeven te zijn, maar wel ontzag voor mogen hebben. Ook voor hen heeft de stikstofcrisis gevolgen, ze zijn van eigenaar veranderd en er waren plannen om de dieren te verjongen, de stier en de oudere koeien hebben plaats gemaakt voor de jongere dieren.

De eerste bloemen zoals hondsdraf,  speenkruid, klein hoefblad en de berken bloeien al.

Zijn de smienten nog aanwezig of zijn ze al naar hun broedgebieden vertrokken en moeten we hun karakteristieke fluitje missen tot de volgende herfst.

Ook komt het ontstaan van het gebied aan de orde en vertellen de gidsen over de natuur en soms een anekdote over de dingen die we op ons pad tegenkomen.

De ontdekkingstocht is geschikt voor alle leeftijden, maar trek wel stevig schoeisel aan.

Algemene informatie

zondag 22 maart 2020 - 13:30 tot 15:30
Locatie: 
Het Twiske, Parkeerplaats P9 (bij de Stuw). Via ingang Oostzaan borden volgen. Voor fietsers knooppunt 16.
Nederland
Extra Informatie: 

Deelname € 2,50 p/p., gratis voor leden van het IVN en KNNV en kinderen t/m 12 jaar.
Opgave is verplicht tot 24 uur voor de wandeling via 06 13319278 of via strijkertjes@quicknet.nl.
Wilt u graag een routebeschrijving of nog wat meer informatie, stuur een berichtje naar strijkertjes@quicknet.nl, u krijgt zo snel mogelijk antwoord.
Het boek "Het Twiske van maand tot maand" is bij de gids verkrijgbaar voor 5 euro !

Contactpersoon: