IVN Twiske
Landschap
Op
zaterdag06nov202110:00

Leef je uit in het riet

Op het Ratteneiland tijdens de Landelijke Natuurwerkdag

Het Ratteneiland is een restje oer-Hollands landschap aan de rand van het Sportpark in Landsmeer. Op 6 november a.s. heb je de kans om dat te ontdekken en kun je er meehelpen in het beheer. 

De werkdag start om om 10:00 uur met een korte excursie over het Ratteneiland. Daarna kan iedereen, jong tot oud,  aan de slag met natuurwerk. 

Werkzaamheden
In oktober is een groot deel van het rietveld gemaaid. Het gemaaide riet  wordt bij elkaar geharkt en met berries afgevoerd naar  broeihopen voor de ringslang.In het rietveld moet de opslag van jonge boompjes uit de grond gestoken worden om het rietveld drassig te houden. Met de verwijderde boompjes wordt langs het pad een takkenril aangelegd. 

Aanmelden
Ratteneiland Landsmeer - zaterdag 6 november 2021 | Natuurwerkdag

Algemene informatie

zaterdag 6 november 2021 - 10:00 tot 13:00
Handschoenen en gereedschap staan klaar; voor koffie, thee, vruchtensap en koek wordt gezorgd. Trek wel laarzen en werkkleren aan, want het kan er modderig zijn.
Locatie: 
Ratteneiland in het sportpark Landsmeer
Sportlaan
Landsmeer
Nederland
Extra Informatie: 

Routebeschrijving:
Het Ratteneiland ligt aan de Noordrand van het Sportpark, Landsmeer. Vanaf parkeerterrein aan einde Sportlaan(1121CB) bruggetje over (voor bruggetje staat infobord met plattegrond), Volg het fietspad, bij splitsing rechtsaf, pad volgen met bocht mee naar links, doorlopen tot rechts een houtsnipperpad en een wimpel met "Natuurwerkdag" zichtbaar wordt. Dit is de ingang van het natuurpad over het Ratteneiland.

Contactpersoon: 
Google Maps image