IVN Twiske
Landschap
Op
zaterdag05nov202210:00

Landelijke Natuurwerkdag

Werken op het Ratteneiland

Natuurwerkdag een initiatief van LandschappenNL

Kom de natuur helpen op het Ratteneiland, Landsmeer


Op zaterdag 5 november doet IVN Twiske mee met de Landelijke Natuurwerkdag met een werkdag op het Ratteneiland.

Wat voor werk is er te doen?

Om dit gebiedje zo mooi te houden wordt door de vrijwilligers elke eerste zaterdag van de maand gewerkt om het gebied drassig te houden o.a. door het wegsteken van jonge boompjes, die anders de grond te droog maken. In oktober maaien we een groot deel van het rietveld en dat riet moet daarna afgevoerd worden om te zorgen dat andere planten ook een kans krijgen.


Dat bij elkaar harken en afvoeren van het riet naar broeihopen is een grote klus waarbij extra vrijwilligers hard nodig zijn. Ook jongere kinderen kunnen hierbij goed meehelpen. En voor wie wat steviger werk wil doen zijn er nog genoeg boompjes, die uit de grond gestoken moeten worden. 

Meld je aan


Aanmelden kan via de landelijke website www.natuurwerkdag.nl , klik op ‘DOE MEE’, ‘zoek een klus’,  Plaats Landsmeer.  Of rechtstreeks via: www.natuurwerkdag.nl/klus/ratteneiland/2022-11-05
 

Algemene informatie

zaterdag 5 november 2022 - 10:00 tot 14:00
Locatie: 
Ratteneiland Landsmeer
Sportlaan
1121 ca Landsmeer
Nederland
Extra Informatie: 

Er wordt gewerkt tot ca 14.00 met een pauze halverwege, en voor koffie, thee, vruchtensap en koek wordt gezorgd. Handschoenen en gereedschap staan klaar. Trek wel laarzen en werkkleding aan, want dat werkt een stuk plezieriger.

Routebeschrijving;
Het Ratteneiland ligt aan de noordrand van het sportpark Landsmeer. Vanaf parkeerterrein aan einde Sportlaan(1121CA) bruggetje over (voor het bruggetje staat infobord met plattegrond), asfalt fietspad volgen, bij splitsing rechtsaf, pad volgen met bocht mee naar links, dan doorlopen tot houtsnipperpad rechts over het ratteneiland (wimpel met "Natuurwerkdag").

Contactpersoon: 
Google Maps image