Verslag Polderbendetocht 24 januari 2021

Ondanks alle Coranamaatregelen heeft de gemeente Lingewaard gelukkig toestemming gegeven om nog met kinderen de natuur in te gaan. Naast de vertrouwde gezichten zijn er ook nieuwe kinderen bij.

Vandaag staat de tocht in het teken van 'overleven in de winter'. Waar zijn de dieren nu en wat hebben ze nodig om te overleven in deze tijd. En welke dieren houden een winterslaap? Nee, bevers niet. Van deze dieren zullen we tijdens de wandeling heel wat verse sporen zien. Wel reptielen, amfibieën, egels, vleermuizen, hazelmuizen en hamsters.

'Hé, zegt een van de nieuwelingen, wat zijn dat daar voor zandbultjes?” Meteen klinkt uit de groep al het antwoord. Het zijn verse molshopen en het zand komt uit de gegraven gangen. Leuk om te vertellen dat zo'n prachtig beestje door de plaatsing van de haren in de huid, even gemakkelijk voor- en achteruit kan bewegen. Zijn belangrijkste zintuig is zijn spitse, roze snuit waarmee hij o.a. wormen opspoort. Hij slaapt staand met zijn kopje tussen zijn pootjes. Een mol ziet niet goed. Een van de kinderen weet hoe dat komt. 'Hij krijgt altijd zand in zijn oogjes!'

Lees het hele verslag: verslag polderbende 24januari2021