Verslag Polderbende 21 nov : Wie maakt de mooiste natuurfoto?

Vandaag gaan we op stap met de oudste kinderen. Iedereen heeft een fototoestel of telefoontje bij zich want we gaan proberen om de mooiste natuurfoto te maken. De winnaar krijgt de vergrote foto in een gouden lijst!  Sommigen zijn bij voorbaat al in de winning mood.

Wat is een natuurfoto eigenlijk? Dat is niet zo moeilijk. Een foto waarop dieren kunnen staan, planten, bomen, wolkenpartijen en vergezichten. En ja, er mogen best kerktorens en mensen op staan. Na de tip van Kitty om er in ieder geval voor te zorgen dat de horizon een rechte lijn is, gaan ze aan de slag. Prachtig om te zien hoe anders er nu wordt gekeken. Met een camerablik zien ze het plaatje al in hun hoofd. Er wordt nu veel naar vorm gekeken, wat zijn de takken en de boomwortels prachtig met hun grillige sprookjesachtige vormen. De omgevallen bomen, bedekt met mollig mos liggen zwaar en stil op de grond. Een heel inspirerend stuk natuur. Er wordt volop geklikt!

polderbende-nov-2021-1Dit is de winnende foto gemaakt door Lette. Het commentaar van de jury: de meest originele en creatieve foto, waarin een heel mooie kleurverdeling is ontstaan door de bloem tegen de blauw witte lucht aan te houden en bovendien spreekt de plaats van de bloem, buiten het midden van de foto, heel erg aan. In al zijn eenvoud een prachtig en inspirerend beeld van de natuur.

Je kunt het verslag  downloaden en dan zie je nog veel meer mooie foto's :  verslag polderbende 21 november 2021

Foto's met een eervolle vermelding:

Sep: de met mos begroeide boomstam, heel origineel en heel goed gezien!    

polderbende nov21-foto2Sander: de stier, die hij vanuit liggende positie heeft gemaakt!  

polderbende nov21-foto3Joep: de opvliegende reiger, waarbij de timing en de plaats van de reiger op de foto in goede balans zijn!    
polderbende nov21-foto4