IVN RijnWaal
(Zoog)dieren
Op
zaterdag19sep202019:30

Vleermuizen opsporen in de Bemmelse Waard

Corona maatregelen: opgeven bij de gids (Ruud Milder) is verplicht en het aantal deelnemers is beperkt, We wandelen met een groep van maximaal 9 deelnemers en 2 gidsen. Leden van IVN RijnWaal hebben voorrang. Niet leden komen op een wachtlijst.

Bij het deelnemen aan een buitenactiviteit van IVN dien je je te houden aan de door IVN opgestelde richtlijnen. IVN Corona richtlijnen

---------------------------------------------------------------------------------------------------------Speuren we gladneuzen, watervleermuizen, rosse vleermuizen of andere soorten op?
Misschien is voor dit dier wel de uitspraak “onbekend maakt onbemind” het meest van toepassing. Dit komt ongetwijfeld ook door de mythen en de gruwelijke verhalen die aan deze dieren worden toegeschreven. Dit is dus bij uitstek een mooi moment om deze fabels omtrent de vleermuis teniet te doen. Hoe nuttig en lenig de dieren zijn, dat het de enige zoogdieren zijn die echt kunnen vliegen. Dit en heel veel andere feiten kun je tijdens de tocht te weten komen. Het is uiteraard ook de bedoeling dat we ze opsporen. Misschien zelfs met het blote oog maar anders gaat het zeker lukken met een batdetector. Je staat versteld wat je dan allemaal kunt horen!!

Dat gaan we ontdekken met de Bat detector.

Graag tot zaterdag 19 september

Duur:        1½  tot 2 uur.
Kosten:    Aan deze tocht zijn geen kosten verbonden.
Tip:           Zorg voor goed eventueel waterdicht schoeisel, lange broek en                          neem, zo mogelijk, en verrekijker mee.
Aangezien de zon omstreeks 20.45u ondergaat, kan voor de terugweg een zaklamp handig zijn.
 

Uw gids:
Ruud Milder
tel: 06-38967259

Algemene informatie

zaterdag 19 september 2020 - 19:30
Vleermuizen opsporen
Locatie: 
parkeerplaatsje buitendijks nabij afrit sportlaan / waaldijk Bemmel
Nederland
Extra Informatie: 

Duur: 1½ tot 2 uur.
Kosten: Aan deze tocht zijn geen kosten verbonden.
Tip: Zorg voor goed eventueel waterdicht schoeisel, lange broek en neem, zo mogelijk, en verrekijker mee.
Aangezien de zon omstreeks 20.45u ondergaat, kan voor de terugweg een zaklamp handig zijn.

Google Maps image