IVN RijnWaal
Natuur in de Buurt
Op
zondag17okt202114:00

Ontdek de nieuwe natuur in Park Lingezegen

Op zondag 17 oktober gaat IVN RijnWaal op expeditie in landschapspark Lingezegen. Dit natuurgebied-in-ontwikkeling vormt een groene buffer tussen het verstedelijkende Arnhem, Elst, Nijmegen en Bemmel, zodat de omwonenden in hun omgeving al allerlei manieren kunnen recreëren. Het is geen aaneengesloten ‘ouderwets’ park, maar bestaat uit uiteen liggende delen met elk een eigen karakter: deels agrarisch, elders is ‘natte natuur’ in de maak, en ook voedselbossen en oude gewassen krijgen een kans. Er is veel ruimte voor paardrijders, fietsers, wandelaars en joggers.
Om 14 uur begint vanaf Park 12 (nabij Elst) een wandeling om met de nieuwe natuur kennis te maken. De start is bij het centrum voor natuurbeleving ‘Landerij De Park’, een echte pleisterplaats met veel activiteiten en horeca. Onderweg vertelt een gids van IVN over het ontstaan en de ontwikkeling van deze nieuwe natuur en wat er deze tijd van het jaar zoal te zien is.

Na 1,5 à 2 uur zijn we weer terug bij De Park. Houd rekening met natuurbestendige kleding en schoeisel.
Park 12 is met de auto te bereiken via de Grote Molenstraat (toegang is vlak bij de Linge) en met de fiets ook ‘binnendoor’.

Uw gids:
Krijno Horlings
tel: 06 55021953, e-mail: khorlings@upcmail.nl

Algemene informatie

zondag 17 oktober 2021 - 14:00
Locatie: 
Landerij de Park
De Park 12
6661 NW Elst
Nederland
Extra Informatie: 

De tocht is gratis; een bijdrage voor IVN wordt op prijs gesteld.

Google Maps image