Werkgroep WEL aug-sept '22

Ledendag 
De jaarlijkse IVN-ledendag, voor alle leden, wordt gehouden op zaterdag 17 september. We gaan dit keer naar Koolwijk. 
Als je mee wilt doen, kun je je aanmelden tot 1 september via ivnoss.wel@gmail.com 
De eerder geplande ledendag van afgelopen 21 mei ging niet door vanwege te weinig aanmeldingen. We hopen nu weer op een flinke groep belangstellenden. 
Deelnemers worden om 09.30 uur verwacht bij Boer Bens, Koolwijksestraat 6, Koolwijk (navigatie: Koolwijk valt onder Herpen). 
Na koffie/thee met gebak zullen we met een gids het kerkje gaan bezichtigen en een wandeling naar keuze gaan maken.
Voor de lunch van 12.30 u. dient ieder een eigen lunchpakket mee te brengen; koffie/thee worden verzorgd. Er zijn bij Boer Bens geen broodjes ed. verkrijgbaar.
We sluiten de (halve) dag af rond 13.30 u.
Er zijn geen kosten aan verbonden.
Wie gezamenlijk mee wil fietsen naar Koolwijk: we vertrekken om 09.00 u. bij de “halve bol” op het Burchtplein (Eikenboomgaard) Oss.

Effe noar Geffe
Ook IVN Oss doet dit jaar mee aan het landelijke “Fête de la Nature”, zie: www.fetedelanature.nl/
Werkgroep WEL organiseert daartoe samen met SLO een groot “Groen Plein” op Effe noar Geffe. Er staan zondag 4 september op die markt een groot aantal organisaties die een link hebben met natuur. Daarvoor hebben we een geschikte “aparte” plek toegewezen gekregen. Samen proberen we publiek te informeren en enthousiast te maken voor wat ons bezig houdt. IVN Oss is vertegenwoordigd met zo’n 3 marktkramen en een aantal werkgroepen.
Een bezoekje is zeker de moeite waard.
En….. we kunnen nog handjes gebruiken: geef je op om een paar uurtjes onze kraam mee te bemannen via ivnoss.wel@gmail.com 

Landschapsacademie
De Landschapsacademie gaat verder op de ingeslagen weg en verzorgt in september géén lezing over natuur of milieu, maar dit keer over de cultuurhistorie in onze omgeving. In het bijzonder de archeologische vondsten van Vorstengrafdonk en Paalgraven.
Wanneer:     woensdag 14 september 2022
Tijd:         13.30-15.30 u. (13.30u. Vorstengrafdonk; 14.30u. Paalgraven)
Spreker:     Peter van Nistelrooij (autoriteit op archeologisch gebied
Waar:         werf SLO, Tolstraat 6 Oss (koffie/thee in pauze)
Wij hopen vele IVN’ers te mogen begroeten tijdens deze lezing, die de kennis over de archeologische aspecten van de eigen omgeving zeker zal doen toenemen.