Update scholengidsen feb.-mrt 2022

Nieuwe cursus scholengids
Er wordt nagedacht over het organiseren van een nieuwe ‘cursus scholengids’. Daarvoor is al contact gezocht met de regio afdelingen (Uden, Veghel, Bernheze). Er blijkt bredere belangstelling voor te bestaan. Binnenkort is er een eerste oriënterend overleg om te bezien of het haalbaar is en zullen hopelijk concrete stappen volgen.

Tiny Forest scholenproject
We zijn bezig met de afronding van ons nieuwe Tiny Forest scholenproject met de prikkelende naam “oerwoud in Oss…?” Het was een hele klus, maar het gaat goed komen. Nog even en de scholen die zich opgegeven hebben kunnen we in het bosje ontvangen. 

Proeftuinen
Dat ook het project “Proeftuinen” in de prijzen is gevallen zal niemand ontgaan zijn (zie de Nieuwsbrief van november-december). Met het gewonnen bedrag van € 75.000,00 wil IVN Brabant dit jaar landelijk een achttal nieuwe proeftuinen realiseren. Het uiteindelijke streven is minimaal één proeftuin per gemeente. IVN Oss probeert hier een steentje aan bij te dragen.
De proeftuin van De Wellen is een mooi voorbeeld van hoe de samenwerking in zo’n tuintje tussen IVN, school en zorgcentrum kan lopen. Onze scholengidsen zijn er regelmatig actief.

Natuurbingo scholengidsen Oss

 

Winnaars van de natuurbingo Scholengidsen Oss

Trotse winnaars natuurbingo

Zo ook afgelopen 17 februari toen 30 kinderen van de Nicolaasschool samen met een tiental bewoners van de Wellen een gezellig uurtje hadden. Scholengidsen vertelden een verhaal over de koolmees en pimpelmees: wat is het verschil? Daarna was er een natuurbingo (zie foto's). En tenslotte werd er nog een bezoekje gebracht aan de proeftuin om op zoek te gaan naar de eerste voorjaarsbodes.