Scholenwerkgroep mei-juni

Proeftuin
Op 12 mei hadden we weer een Proeftuin-activiteit. Voor wie het nog niet weet: dat betreft een “les” in de Proeftuin bij De Wellen met bewoners en kinderen van de Nicolaasschool. We raken goed ingewerkt en we mogen met trots zeggen dat dit een van onze paradepaardjes aan het worden is.
Waarom?
Dertig kinderen die heel enthousiast bezig zijn rondom de tuin.
Bewoners die dat alles prachtig vinden en dapper proberen mee te doen.
Leerkrachten die het geweldig vinden.
Daarom!
De plannen voor volgend schooljaar zijn er al; we gaan de activiteiten zelfs wat uitbreiden.

  samen bijtjesmobile maken van elzenproppenProeftuin De Wellen
de foto bedriegt enigszins: de scholengidsen waren Ans, Antoinette en Birgit
Proeftuin bij De Wellen

Project “Oerwoud in Oss…?” van start
Het was zeker spannend: hoe zal dat gaan lopen? Momenteel zitten we er midden in: we ontvangen een paar groepen kinderen in ons bosje. De eerste ervaringen zijn positief. Na afloop zullen we gaan evalueren en zeker zal er hier en daar nog wat bijgeschaafd gaan worden, maar Tiny Forest “Klein bOss” staat wat ons betreft letterlijk en figuurlijk op de kaart.

Project “Oerwoud in Oss…?” van startstilte voor de storm: alle materialen liggen klaar….

scholengidsen…. en och, die storm viel wel mee: volop aandacht

De waterwandeling
Ons laatste project is altijd weer een mooie afsluiting van het schooljaar. We starten er op 20 juni mee. Het speelt zich af rondom de plassen tussen de Frankenbeemdweg en het Jachtslot in de wijk Mikkeldonk. We gaan er dit keer 11 groepen ontvangen en bezig houden met waterdiertjes, oeverplanten, vogels, bootjes vouwen, etc.
Het is nog even passen en meten of we voldoende gidsen beschikbaar hebben: helaas zit wat dat betreft onze lappenmand behoorlijk gevuld.

Bruggetje….
De hierboven genoemde lappenmand is een bruggetje naar het volgende: we kunnen best wat nieuwe scholengidsen gebruiken:
- uit ons ledenbestand; er zijn al een paar positieve signalen. Dat geeft de burger moed!
- en daar buiten: de scholengidsencursus (we noemen het liever “jongerengidsen….) lijkt van de grond te gaan komen. We hopen op nieuw bloed.
Trouwens, ook zonder cursus of veel natuurkennis ben je van harte welkom om eens te komen kijken of mee te (gaan) doen. Meld je aan. Je weet de weg.