Scholengids en TBL

Scholengidsen hebben op het TBL meegewerkt aan een bijzonder project. Leerlingen deden mee aan een ontwerpwedstrijd voor een groen schoolplein. Een groep van het TBL won met hun ontwerp.
28 januari 2022 was de prijsuitreiking door gedeputeerde Hagar Roijakkers.

28 januari 2022 was de prijsuitreiking door gedeputeerde Hagar Roijakkers.Hagar Roijakkers overhandigt de prijs.

Een (ingekort) verslag uit het personeelsblad van het TBL:
De leerlingen uit 2 gymnasium en hun mentoren hebben deelgenomen aan het IVN Jongeren Adviesbureau (JAB) ‘groene schoolpleinen’. Opdrachtgever was de provincie Noord-Brabant. In totaal deden drie scholen in Brabant mee. Ongeveer 150 leerlingen van het TBL, het Eckartcollege (Eindhoven) en De Nieuwste School (Tilburg) hebben 12 weken enthousiast onderzoek uitgevoerd naar de mogelijke manieren waarop ‘hét schoolplein van de toekomst’ eruit kan komen te zien; toekomstbestendig, groen, biodivers, duurzaam, gezond (sport!), vóór en door jongeren en buurtbewoners én geschikt om les in te geven. Leerlingen moesten een adviesbureau oprichten en zelf een ontwerp maken voor een groen schoolplein. Ze hebben hieraan gewerkt in de lessen. Ze zijn op veldwerkexcursie geweest in de omgeving. Ook hebben ze een ontmoeting gehad met mensen uit het werkveld waar ze informatie konden halen (zogenaamde ‘expertmeeting’). Op dinsdag 9 december vond het eindevenement plaats. Vanwege corona was de eindpresentatie digitaal via Teams in plaats van fysiek in het provinciehuis te Den Bosch.
Een van de TBL groepjes heeft het evenement gewonnen!. 7650 euro bedraagt de prijs, die zal worden ingezet om het schoolplein te vergroenen.

 

Lees ook het artikel op Nature Today.