IVN Oss
Cursussen
maandag31jan2022

IVN Veghel organiseert 'wintercursus'

Op woensdag 16 februari 2022 start in de serie ‘natuurcursussen gebaseerd op het seizoen’, een nieuwe korte cursus van natuurvereniging IVN Veghel in samenwerking met IVN Uden, IVN Oss en IVN Bernheze. In deze wintercursus wordt aandacht besteed aan typische winteronderwerpen zoals: voorraadvorming, diersporen en houtwallen en hun functie in de natuur. Ook is er elke avond een plant van de avond (mossen, naaldbomen, leliefamilie) en een (vogel)geluid van de avond.

De kosten bedragen €35 (leden organiserende afdelingen IVN €25) en zijn inclusief koffie of thee. Aanmelden fam.kalis@home.nl; na aanmelding ontvangt u nadere informatie.

De cursus bestaat uit 3 binnenlessen op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Veghel en 4 excursies op zondagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. De excursies gaan naar bekende en minder bekende natuurgebieden in noordoost Brabant  zoals het Hurkske, Maashorst, Annabos  en de Hazeputten.

De docenten zijn enthousiaste IVN-gidsen die veel in de natuur te vinden zijn. In een ontspannen sfeer valt van hen en elkaar veel (bij) te leren.            

Binnenlessen:   wo. 16 febr, wo 2 mrt,  wo 9 mrt

Excursies:         zon. 20 febr, zon 6 mrt,  zon 13 mrt, zon 20 mrt