IVN Oss
Bloemen & Planten
vrijdag06mrt2020

IVN Oss en IVN Veghel geven een cursus 'Wilde Planten Determineren'

IVN Oss en IVN Veghel organiseren een korte beginnerscursus “Wilde Planten Determineren”. In vier lesavonden en tijdens drie excursies worden verschillende onderscheidende onderdelen van planten behandeld zoals bladvorm, de opbouw van de bloem en het vruchtbeginsel. Daarnaast zullen we met zo’n tien plantenfamilies kennismaken die we op naam we brengen op basis van de geleerde kenmerken. Cursusleiders zijn Peter van de Meijden (IVN Oss) en Karin Koppen (IVN Veghel).

Nederland kent zo’n 1500 wilde planten. Planten die verwant aan elkaar zijn vormen families en geslachten en hebben vaak kenmerken die overeenkomen.  Dat maakt het opzoeken en het op naam brengen van de plant eenvoudiger. Daarvoor is het handig om een aantal termen te kennen, om te weten waar je op moet letten en wat vaak typische kenmerken zijn.

De lessen zijn alle op woensdagavond, van 20 tot 22 uur
De twee eerste lessen, 15 april en 6 mei, zijn in Oss, de lessen op 13 mei en 10 juni worden in Veghel gegeven. De excursies op de zaterdagochtenden 9 mei, 16 mei en 13 juni zullen hierop aansluiten.
Deze excursie zijn van 10.00 tot 12.00 uur.

Kosten € 35 voor niet-IVN leden, IVN-leden betalen € 25. Je kunt je aanmelden vóór 1 april bij P. van der Meijden, ivnoss.secretariaat@gmail.com.