Nationale nachtvlinder nacht

nachtvlinderFoto:Marjet

Op vrijdag 1 Juli is de nationale nachtvlinder nacht.
De vlindergroep heeft daarom een mooie avond gepland in het NME lokaal in de kinderboerderij gaan we beginnen met een lezing over de nachtvlinders die we ’s avonds op ons doek in het park hopen te gaan zien.

Nachtvlinders zijn zoals de naam suggereert vooral ’s nachts actief. De meeste dan er is een groep dagactieve nachtvlinders die dus overdag vliegen maar die gaan we 1 juli niet lokken. Als de schemering begint zetten we het laken op met de lamp en dan komen de nachtactieve nachtvlinders naar jou toe. 

nachtvlinderFoto: Fons

Er zijn in Nederland ongeveer 2400 soorten nachtvlinders waarvan we er die avond een aantal hopen te gaan zien. En in tegenstelling van wat vaak gedacht wordt zijn die niet allemaal bruin. Een van de meer kleurrijke en bekende soorten is het Groot Avondrood met een grote van ongeveer 5cm en een spectaculaire roze en groene tekening valt deze meteen op. Zoals je aan de foto kan zien is het een echte blikvanger. Het is een prachtig diverse groep waar heel veel moois in te zien is. Het subtiele blauw groen van de Appeltak maar ook het spetterende oranje van de onder vleugels van de Huismoeder. Kleine gele en gestreepte spannertjes van een paar centimeter maar ook pijlstaarten die twee vleugels van ieder 5cm lang kunnen hebben. Kom dus vooral kennismaken op 1 juli met al het moois dat er te zien is hier in de stad.

Programma
Cun gaat ons vanaf 20:00 uur meer over deze wereld vertellen in het gebouw van de kinderboerderij er zal dan ook een leuke activiteit voor de jeugd zijn.
Vanaf 21:00 uur gaan we met twee gidsen in het prak kijken naar wat er zoal te zien is zij kunnen ons meer vertellen over de bomen planten en andere dieren die daar rondlopen.
Als het donker is rond 22:00 uur kunnen we echt gaan nachtvlinderen het is handig om een klapstoeltje mee te nemen als je wil kunnen zitten.

Iedereen is van harte welkom om deze avond of een deel van deze avond te komen kijken. Er zal thee koffie en limonade aanwezig zijn.