Hulp voor schone rivieren

Een vraag vanuit het Schone Rivieren project van IVN! We hebben inmiddels een hoop onderzoekers die actief zijn rondom de rivieren in Nederland én België (vooral langs de Grensmaas in België). Zij volgen een training en gaan dan in het voorjaar en in het najaar eenmalig 100 meter rivieroever onderzoeken wat daar allemaal te vinden is. De resultaten worden door o.a. Stichting de Noordzee en de Plastic Soup Foundation gebruikt om bijv. te lobby’en voor statiegeld (wat succesvol is gelukt) en ook om te zien of dit vervolgens dan ook zin heeft.

Nu is er op een locatie – vlak bij de Maas in Maasbommel, zo’n 10 kilometer van Oss – iemand die daar graag een tracé zou willen monitoren (hiervoor ook de training heeft gevolgd en op een andere locatie al ervaring op heeft gedaan), maar nog een ‘maatje’ zoekt, om dit mee samen te doen. Diegene die interesse heeft hoeft niet de training te hebben gevolgd, maar zou dus in het voorjaar een eerste keer mee kunnen gaan met deze mevrouw.

Wie heeft er zin om een keer aan te sluiten en (mits het bevalt uiteraard) om het vervolgens in het najaar te herhalen. Een onderzoekstraject duurt meestal vijf jaar, maar mocht de onderzoeker maar een aantal keer willen gaan, is dat ook mogelijk.

Interesse? Stuur dan een e-mail naar Britt Dragstra (Junior Projectleider Regio Zuid)