IVN Oss
Vogels
Op
zondag14apr201910:00

Vogelwandeling - Struinen door de Hemelrijkse Waard

Met een IVN-gids op pad

IVN Oss organiseert een natuurwandeling door de Hemelrijkse Waard. We gaan kijken welke vogels dankbaar gebruik maken van dit natuurgebied. In de Hemelrijkse Waard krijgt water de ruimte, dus trek waterdichte en modderbestendige schoenen aan. We gaan namelijk ‘struinen’ door het gebied. Breng een verrekijker voor het kijken naar vogels mee, als je die een hebt.

We wandelen ongeveer 2 uur over 4 km. Verzamel- en vertrekpunt is bij de uitkijktoren aan de Oijense Benedendijk, tussen Oijen en Teeffelen, ter hoogte van de Vlierstraat. Vooraf aanmelden is niet nodig. Er zijn geen kosten verbonden aan de wandeling. Een vrijwillige bijdrage voor de IVN wordt op prijs gesteld.

Vogels kijken
De Hemelsrijkse Waard is een stoer natuurgebied in beheer bij Natuurmonumenten. Door de nevelgeul, die parallel aan de Maas is gegraven, en weilanden die zijn afgegraven, zijn veel en rustig water ontstaan. Hier maken vissen, planten en vogels dankbaar gebruik van. Maar zondag 14 april gaan we vooral naar vogels kijken. Een verrekijker is dan een dankbaar hulpmiddel de vogels wat dichter bij je te halen. Mogelijk zien we ook de brandrode runderen, die hier grazen

Algemene informatie

zondag 14 april 2019 - 10:00 tot 12:00
Een struintocht door natuurgebied De Hemelrijkse Waard op zoek naar vogels.
Locatie: 
Verzamelen bij de uitkijtoren aan de dijk in Oijen
Oijense Benedendijk ter hoogte van de Vlierstraat
Oijen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image