IVN Oss
Duurzaamheid
Op
woensdag04sep201919:00

Op excursie naar een Maashorstboer

Woensdag 4 september, georganiseerd door IVN Oss

IVN Oss organiseert een excursie naar een Maashorstboer. Er wordt een bezoek gebracht aan het bedrijf ‘Boer in de natuur’ van Wilco en Debbina de Zeeuw. Zij hebben sinds een paar jaar een bijzonder boerenbedrijf midden in de fraaie natuur van De Maashorst in Slabroek. Wilco en Debbina vertellen wat hun bedrijf zo bijzonder maakt. Natuurlijk wordt er ook rondgewandeld om het land te bekijken. Wie mee wil kan er voor kiezen om er op eigen gelegenheid heen te gaan. Belangstellenden kunnen ook gezamenlijk op de fiets er naar toe. Hoe: zie verderop in dit artikel.

De Maashorst
Over De Maashorst is veel te doen. Vaak komen de grote grazers, zoals de wisent en tauros, in het nieuws. Of er wordt gesproken over de ontwikkelingen op natuurgebied, of over de bestuurlijke en politieke verwikkelingen. Een ander aspect wordt gevormd door de vele daar aanwezige boerenbedrijven die hun werkzaamheden aanpassen aan de huidige tijd en ontwikkelingen en aan het Natuurgebied De Maashorst. Het bedrijf dat bezocht gaat worden is er zo een. Er wordt op een bijzondere manier gewerkt met bijzondere producten in een breed assortiment: zuivel, vlees, eieren, zaden, vruchten.

Op de fiets of met de auto er naar toe
Deelnemers die per fiets naar Slabroek willen, dienen zich te verzamelen op parkeerplaats Burchtplein in Oss. Het vertrek is om 18.00 u. Na een uurtje fietsen over de mooie Maashorst komt het te bezoeken bedrijf in zicht. Wie niet wil fietsen en er toch bij wil zijn, kan er met de auto heen. Parkeren op de parkeerplaats van het Natuurcentrum Slabroek, hoek Maashorstweg – Slabroekseweg in Nistelrode. U dient daar om 19.00 u. aanwezig te zijn. De verwachting is dat we rond 21.30 uur weer terug in Oss zullen zijn.

Algemene informatie

woensdag 4 september 2019 - 19:00 tot 21:30
Op excursie bij het Maasthorstboerenechtpaar Wilco en Debbina de Zeeuw in Slabroek.
Locatie: 
Maasthorstboerderij De Zeeuw
Erenakkerstraat 4
Slabroek - Uden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image