IVN Oss
Insecten
Op
zondag25aug201910:00

Natuurwandeling ‘Van nul tot duizend pootjes’

een wandeling met een IVN-natuurgids

Zondag 25 augustus organiseert IVN Oss een natuurwandeling met speciale aandacht voor insecten en andere beestjes: ‘Van nul tot duizend pootjes’. De wandeling loopt langs het Ossermeer in Oss. Verzamel- en vertrekpunt is op het parkeerplaatsje aan de Macharenseweg bij het Ossermeer. Deze wandeling  begint om 10.00 uur, is circa 3 km lang,  duurt ongeveer 2 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Griezelig en gevaarlijk?
Als de zon maar even doorbreekt kun je veel beestjes zien: vaak kleurrijk en vrolijk fladderend. Maar er zijn er nog meer die niet kunnen vliegen en zich verbergen, onder steen, in een stuk hout of in de grond. Alleen al het verschil in aantal pootjes maakt van deze wereld van kleine beestje een wetenswaardige wonderlijke wereld.
Vlinders vindt iedereen prachtig als die fladderen boven de bloemen in eigen tuin of in bloemrijke graslanden. Bij andere insecten worden we al terughoudender en denken dan aan kriebelende en stekende beestjes. Maar wie zich verdiept in deze wereld komt de prachtigste soorten tegen, waarvan slechts een enkele kan steken of bijten. Maar dat moet je wel weten.

Veel van deze diertjes zijn ook uitstekende opruimers van dode planten en dieren. Onze natuurgidsen aangevuld met deskundige leden van de Insecten- en vlinderwerkgroep van IVN Oss nemen een aantal van die diertjes onder de loep, ook letterlijk, en vertellen over hun levenswijze en bijzonderheden.

Algemene informatie

zondag 25 augustus 2019 - 10:00
Een wandeling met een IVN-natuurgids met speciale aandacht voor kleine diertjes met nul tot duizend poten. Zeer zeker leuk voor kinderen, maar ook interessant voor volwassenen.
Locatie: 
het parkeerplaatsje aan de Macharenseweg bij het Ossermeer
Macherenseweg
Oss
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image