IVN Oss
Landschap
Op
zondag21aug202210:00

Natuurwandeling ‘Kuieren over de bloeiende Munse hei en Kanonsberg

Zondag 21 augustus met een gids van IVN Oss

IVN Oss organiseert een natuurwandeling van circa 10 km over de bloeiende Munse hei en Kanonsberg. We beginnen de wandeling om 10.00 uur vanaf het parkeerplaatsje aan het begin van de Slabroekseweg aan de Schaijkse kant. (weg naar kantoor van Staatsbosbeheer). Gelegen tussen het ecoduct over de N234 en het viaduct van de A50. Via de parallelweg bereikbaar. De tocht duurt ruim 3 uur. Een verrekijker is raadzaam om mee te nemen.

De heide op zijn mooist
Natuurgebied De Maashorst is een uitgestrekt en zeer gevarieerd natuurgebied. Uitstekend geschikt om er een lange wandeling over te maken. Normaal zijn de wandelingen van IVN Oss 4 tot 7 km, maar nu dus wat meer: 10 km.
Tijdens de wandeling loop je door bossen, zowel naald- als gemengde bossen, graslanden en heide en loop je over zandpaden of soms over een zogenaamd ‘koe-paadje’ dwars over de hei. Half augustus staat de heide in bloei. De natuurgidsen vertellen onderweg over het gebied en de dieren en planten die ze aantreffen.

Algemene informatie

zondag 21 augustus 2022 - 10:00 tot 13:30
Een zomerse wandeling over de bloeiende heidevelden 'Schaijkse hei' en Kanonsberg' in natuurgebied De Maashorst in Schaijk
Locatie: 
Parkeerplaats aan de parallelweg van de N324, tussen viaduct onder de A50 door en het ecoduct Schaijk
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image