IVN Oss
Natuur in de Buurt
Op
zondag13jan201910:00

Natuurwandeling: 'De natuur in rust, of toch niet'

Eerste wandeling IVN Oss in het nieuwe jaar

Op zondag 13 januari 2019 organiseert IVN Oss een winterwandeling door Herperduin. Onderweg vertellen natuurgidsen over de natuur in winterrust en over wat onderweg ontdekt wordt aan planten, dieren en landschapselementen.
De wandeltocht begint om 10.00 uur en vertrekt vanaf het parkeerplaatsje aan het einde van de Bosweg in Koolwijk (tussen Berghem en Herpen). De wandeling duurt ongeveer twee uur en de lengte is circa 5 km. Het is raadzaam stevige wandelschoenen aan te trekken.

Herperduin
Herperduin maakt onderdeel uit van natuurgebied De Maashorst. Veel bezoekers ervaren het echter als een zelfstandig natuurgebied met veel variatie van heidevelden tot stuifduinen, veel naald- en gemengde bossen en met vennen. Er is de laatste jaren veel energie gestoken in het natuurlijker maken van dit gebied: de bosomvorming. Van saai productiebos naar een zeer gevarieerd natuurgebied met een grote variatie aan vogels, planten en bomen. In het begrazingsgebied lopen tegenwoordig geen Schotse Hooglanders meer, maar ‘Taurossen’. Mogelijk komen die we die tegen op deze wandeling.

Folder wandel- en fietsprogramma 2019

Algemene informatie

zondag 13 januari 2019 - 10:00 tot 12:00
Een natuurwandeling onder begeleiding van natuurgidsen door Herperduin.
Locatie: 
Parkeerplaatsje einde Bosweg in Koolwijk
Bosweg
Koolwijk
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image