IVN Oss
Vogels
Op
zondag24apr202210:00

Natuurtocht: Vogels en water rondom Oss

Fiets en wandel mee met een IVN-natuurgids IVN Oss

IVN Oss organiseert een fiets- en wandeltocht onder begeleiding van natuurgidsen door de omgeving van Oss. Deze fietstocht begint om 10.00 uur en is circa 15 km lang. Bij deze tocht wordt aandacht besteed aan de vogels en het landschap. We vertrekken vanaf de parkeerplaats Burchtplein (bij de ‘Halve Bol’) in Oss. Vooraf aanmelden is niet nodig en het is in principe kosteloos. Een vrijwillige bijdrage aan het einde wordt op prijs gesteld.

Groene mantel
Rondom Oss vind je nog mooie natuurpareltjes. Misschien moeten we spreken van mooie cultuurhistorische pareltjes met veel waarde voor de natuur. Dat  is een prima combinatie om op die plekken eens te gaan kijken. De fietstocht gaat naar het Ossermeer en de Eendenkooi van Macharen. Onderweg wordt ook stilgestaan bij de polders van de Beersche Maas en de daarbij behorende ‘keerdijken’ (Meerdijk en Groenendijk). Allemaal plekken met een historisch verhaal. Maar tegenwoordig ook plekken met volop waarde voor vogels, planten en andere dieren. Plekken met een grote bijdrage aan de biodiversiteit. De natuurgidsen weten u er veel over te vertellen.
Het weer in april doet wat hij wil, maar als het even mee zit, belooft het een prachtige fietstocht te worden, met op een paar plekken een korte wandeling om het allemaal beter van nabij te bekijken.

Algemene informatie

zondag 24 april 2022 - 10:00 tot 12:30
Een fiets- en wandeltocht (korte wandelingetjes) door de natuur rondom Oss. Met aandacht voor vogels en landschap.
Locatie: 
Parkeerplaats Burchtplein Oss (bij de 'halve bollen')
Burchtplein
Oss
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image