IVN Oss
Natuur
Op
zondag07jan201810:00

Natuur in rust …. of toch niet?

Eerste wandeling in het nieuwe jaar

Op zondag 7 januari 2018 organiseert IVN Oss een winterwandeling door Herperduin bij Berghem. Onderweg vertellen natuurgidsen over de historie van dit gebied en over wat onderweg ontdekt wordt aan planten, dieren en landschapselementen.

De wandeltocht begint om 10.00 uur en vertrekt vanaf het parkeerplaatsje bij het Openluchttheater Hoessenbosch aan de Hoessenboschlaan in Berghem. De wandeling duurt ongeveer twee uur en de lengte is circa 5 km. Het is raadzaam stevige wandelschoenen aan te trekken.

Herperduin
Herperduin maakt onderdeel uit van De Maashorst, maar wordt vaak gezien als een zelfstandig natuurgebied. Met veel variatie van heidevelden tot stuifduinen en veel naald- en gemengde bossen. Er is de laatste jaren veel energie gestoken in het natuurlijker maken van dit gebied: de bosomvorming. Van saai productiebos naar een zeer gevarieerd natuurgebied met een grote variatie aan vogels, planten en bomen.

Nieuw jaarprogramma vol natuurwandelingen en -fietstochten

IVN Oss heeft voor 2018 weer een geheel nieuw jaarprogramma samengesteld met 21 natuurwandelingen of fietstochten onder leiding van een natuurgids in de regio Oss.

Algemene informatie

zondag 7 januari 2018 - 10:00
Een winterse wandeling door Herperduin bij Oss/Berghem, waarbij we ons afvragen: 'is de natuur in rust ....... of toch niet?
Locatie: 
Parkeerplaats bij Openluchttheater Hoessenbosch in Berghem
Hoessenboschlaan
Berghem
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image