IVN Oss
Vlinders
Op
vrijdag01jul202220:00

Nationale nachtvlindernacht

Op vrijdag 1 juli is de 'nationale nacht van de nachtvlinders'. De vlinderwerkgroep heeft daarom een mooie avond gepland in het NME-lokaal van de kinderboerderij. Het begint om 20.00 uur met een lezing over de nachtvlinders die we ’s avonds op ons doek in het park hopen te gaan zien.

Nachtvlinders
Nachtvlinders zijn zoals de naam suggereert vooral ’s nachts actief. Als de schemering begint zetten we een laken op met een lamp en dan komen de nachtactieve nachtvlinders daar op zitten en kun je ze goed bekijken. 
Er zijn in Nederland ongeveer 2400 soorten nachtvlinders waarvan we er die avond een aantal hopen te gaan zien. En in tegenstelling van wat vaak gedacht wordt zijn die niet allemaal bruin. Een van de meer kleurrijke en bekende soorten is het Groot Avondrood met een grote van ongeveer 5cm en een spectaculaire roze en groene tekening valt deze meteen op. Zoals je aan de foto kan zien is het een echte blikvanger. Het is een prachtig diverse groep waar heel veel moois in te zien is. Het subtiele blauw groen van de Appeltak maar ook het spetterende oranje van de onder vleugels van de Huismoeder. Kleine gele en gestreepte spannertjes van een paar centimeter maar ook pijlstaarten die twee vleugels van ieder 5cm lang kunnen hebben. Kom dus vooral kennismaken op 1 juli met al het moois dat er te zien is hier in de stad.

Programma
Vanaf 20.00 uur vertelt vlinderspecialist Cun Wijnen meer over de wereld van nachtvlinders in het NME-lokaal van de kinderboerderij. Er zal dan ook een leuke activiteit voor kinderen zijn.
Vanaf 21.00 uur gaan de aanwezigen met twee gidsen in het prak kijken naar wat er zoal te zien i. De leden van de vlinderwerkgroep kunnen u meer vertellen over de bomen planten en andere dieren die daar rondlopen.
Als het donker is rond 22.00 uur kunnen we echt gaan ‘nachtvlinderen’. Het is handig om een klapstoeltje mee te nemen als u graag wilt kunnen zitten.
 

Algemene informatie

vrijdag 1 juli 2022 - 20:00 tot 23:00
Lezing en buitenactiviteit. Nachtvlinders ontdekken met lamp op witte doek.
Locatie: 
Natuurcentrum en Kinderboerderij De Elzenhoek
Anna van Schuurmanstraat 602
5344 TX Oss
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image