IVN Oss
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag27okt201819:00

Nachtwandeling in de 'Nacht van de Nacht'

IVN Oss organiseert een nachtwandeling door het natuurgebied Hemelrijkse Waard bij Oijen tijdens de Nacht van de Nacht. De wandeling onder begeleiding van natuurgidsen duurt ongeveer twee uur.
Vooraf aanmelden is niet nodig.

Bij aanvang van de wandeling zal het vrij snel gaan schemeren en wordt het langzaamaan donker. Schemer- en nachtdieren worden actief en we gaan steeds meer geluiden horen . Als er geen wolken zijn kunnen we de sterren zien. Het wordt een spannende tocht. Zaklampen zijn niet nodig, zij verkleinen juist  de kans om echt te genieten van de duisternis!

Landelijke actie
De nacht van 27 oktober op 28 oktober is aangewezen in Nederland en vele andere landen als de ‘Nacht van de Nacht’. Met talloze activiteiten wordt aandacht gevraagd voor de ‘lichtvervuiling’. Ook de gemeente Oss heeft de verenigingen in haar gemeente opgeroepen een bijdrage te leveren aan dit evenement en laat zo veel mogelijk straatverlichting uit. De Nacht van de Nacht is een landelijke actie.

Wandelen in het donker
Tijdens de wandeling gaat u ervaren wat dat is: wandelen in het donker. En is het wel zo donker. Dat is afhankelijk van de bewolking en de maan en … van huizen, gebouwen en straatverlichting in de buurt. De natuurgidsen maken er een spannende en leerzame  tocht van.

Algemene informatie

zaterdag 27 oktober 2018 - 19:00
Nachtelijke natuurwandeling onder begeleiding van een gids door de Hemelrijkse Waard bij Oijen in het kader van de landelijke Nacht van de Nacht.
Locatie: 
Parkkerplaats bij de Uitkijktoren in Oijen
Oijense Benedendijk
Oijen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image