IVN Oss
Insecten
Op
vrijdag30aug201920:30

'Nachtvlinderen’ in Bomenpark Heesch

Een gezamenlijke activiteit van IVN Oss en Bernheze

De werkgroep Vlinders en Insecten van IVN Oss en IVN Bernheze organiseert een activiteit met als thema ‘nachtvlinders’. Dit in het kader van de landelijke Nacht van de Nachtvlinders. Heb je zin een verassende avond dan ben je van harte welkom vanaf 20.30 uur op de parkeerplaats van Bomenpark Hooge Vorssel, Vorsselweg 3 in Heesch. Vandaaruit word je naar de locatie geleid waar een laken en lamp opgesteld staan om die nachtvlinders te lokken en te zien.

Landelijke Nachtvlindernacht
In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 augustus vindt voor de vijftiende keer deze  Landelijke Nachtvlindernacht plaats. Verspreid door heel Nederland worden excursies georganiseerd om de pracht van deze onderbelichte vlindergroep te laten zien.
Naast de vlinders die we overdag zien is er dus een nog een groep vlinders: de nachtvlinders. En ja, u raadt het al, die leven ’s nachts, in het donker. Of toch weer niet.

Met behulp lampen en stroop worden de nachtvlinders naar een laken op de plek van deze avond gelokt. Het is altijd weer afwachten wat er gaat gebeuren. Wat zal er op het laken komen?  Misschien wel de grote ‘pijlstaartvlinder’ of het ‘roodweeskind’.

De Nationale Nachtvlindernacht wordt gecoördineerd door de Vlinderstichting en heeft als doel om zoveel mogelijk mensen  kennis te laten maken met nachtvlinders. Tegelijkertijd worden er ook verspreid in het land de gegevens van deze soort van deze avond verzameld.

Voor meer info (wel of niet doorgaan bij minder weer) bel Cun Wijnen: 06-29261779

Algemene informatie

vrijdag 30 augustus 2019 - 20:30
Een avond met lamp en laken op zoek naar nachtvlinders in het kader van de landelijke Nachtvlindernacht.
Locatie: 
Parkeerplaats bij Bomepark Hooge Vorssel
Vorrselweg 3
5384 RW Heesch
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image