IVN Oss
Biodiversiteit
Op
woensdag12okt202219:30

Lezing: Herperduin in woord en beeld

Op 12 oktober organiseert IVN Oss een drietal korte lezingen over Herperduin.
De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in Ontmoetingscentrum Meteoor, Oude Litherweg 20 in Oss. Het programma zal tot circa 22.00 uuur gaan duren. 
Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is van harte welkom.

Herperduin is een prachtig natuurgebied binnen de gemeente Oss. Er wordt bij de lezingen ingegaan op een aantal aspecten ervan die momenteel actueel zijn.
Allereerst kan men kennismaken met de bosopzichter van het gebied, Wouter van den Dungen. Hij is er inmiddels een jaar actief. Hij zal vertellen over zijn werkzaamheden. Hij zal ook, middels een presentatie, laten zien wat voor moois Herperduin te bieden heeft.
Daarna zullen een tweetal sprekers van het IVN dieper ingaan op enkele specifieke onderwerpen. Er is onderzoek gedaan naar de roofvogels die in Herperduin voorkomen. De resultaten van dat onderzoek zullen belicht worden.
Na een korte pauze wordt afgesloten met een uiteenzetting over de bereikte resultaten van de werkzaamheden. Er wordt ook kort ingegaan op het feit dat Oss zich 'teruggetrokken' heeft uit natuurgebied De Maashorst en hoe de samenwerking nu verloopt of gaat verlopen.
De avond eindigt met enkele voorstellen voor aanpak van de verdroging, die ook Herperduin duidelijk parten speelt. Kortom, een interessante avond met wisselende onderwerpen.

Algemene informatie

woensdag 12 oktober 2022 - 19:30 tot 22:00
Een avond met lezingen over verschillende aspecten van natuurgebied Herperduin.
Locatie: 
Ontmoetingscentrum Meteoor
Oude Litherweg 20
5346 RT Oss
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image