IVN Oss
Natuur in de Buurt
Op
zondag18aug201910:00

Lange-afstandswandeling over De Maashorst

Zondag 18 augustus met een gids van IVN Oss de natuur in

IVN Oss organiseert een natuurwandeling door bos en hei van De Maashorst. Onder begeleiding van een natuurgids wordt er een tocht van circa 15 km afgelegd. De wandeling begint om 10.00 uur en vertrekt vanaf de parkeerplaats tegenover Boshut/camping Hartje Groen aan de Udensedreef in Schaijk.
Vooraf aanmelden is niet nodig. We verwachten circa 5 uur onderweg te zijn. Deze wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers, omdat ook dwars door bospercelen en heideterreinen gewandeld wordt. Trek stevige wandelschoenen aan en neem wat te eten en drinken mee voor onderweg.

De heide op zijn mooist
Natuurgebied De Maashorst is een uitgestrekt en zeer gevarieerd natuurgebied. Uitstekend geschikt om er een lange wandeling over te maken. Normaal zijn de wandelingen van IVN Oss 4 tot 7 km, maar nu dus wat meer: 15 km.
Tijdens de wandeling loop je door bossen, zowel naald- als gemengde bossen, graslanden en heide, kom je langs een enkele beek, meerdere vennen en loop je over zandpaden of soms over een zogenaamd ‘koe-paadje’. Half augustus staat de heide in bloei. Tijdens de wandeling lopen door verschillende heidegebieden. De natuurgidsen vertellen onderweg over het gebied en de dieren en planten die ze aantreffen.

Algemene informatie

zondag 18 augustus 2019 - 10:00
Een natuur wandeling van circa 15 km (5 uur) over de bloeiende hei en door de bossen van natuurgebied De Maashorst onder begeleiding van IVN-natuurgidsen
Locatie: 
Parkeerplaats bij Camping Hartje Groen / De Boshut in Schaijk
Udensedreef 14
5374 RK Schaijk
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image