IVN Oss
Kind & Natuur
Op
zaterdag30apr202211:00

Ga mee met excursie: ‘Baby’s eerste boswandeling’

Ben jij net (weer) vader of moeder geworden? En wil jij graag een bijzonder moment met je kindje in de natuur? Meld je dan aan voor IVN-excursie ‘Baby’s eerste boswandeling’ op zaterdag 30 april om 11:00 uur in Herperduin.

Blaadjes ritselen, de bast van een boom voelen of handafdrukjes maken in het zand: het lijken simpele dingen, maar voor een baby is zelfs een klein, kort rondje door de natuur al een ontdekkingsreis. Hoe mooi is het als je als ouder je kindje meeneemt op zo’n reis? Op zaterdag 30 april om 11:00 uur is er daarom een IVN-excursie speciaal voor baby’s waarin de zintuigen van ouder én kind op een laagdrempelige manier geprikkeld worden.

Éen op één moment in draagzak
Baby’s zitten tijdens de wandeling in een draagzak, zodat ouders direct contact hebben met hun kind en samen de natuur optimaal kunnen beleven. Deze draagzak nemen deelnemers zelf mee. Iedere baby die in een draagzak naar buiten kan, is van harte welkom. Ook als de baby nog te jong is om bijvoorbeeld zelf iets vast te pakken. Andere kinderen en honden kunnen niet mee, zodat ouders alle aandacht kunnen hebben voor hun kind. Vlakbij de route is wel een natuurspeeltuin, waar broers of zussen kunnen spelen. Het IVN houdt hier geen toezicht op.

Aanmelden is noodzakelijk
De wandeling duurt ongeveer driekwartier. Bij het startpunt liggen twee horecapunten, waar ouders op eigen gelegenheid hun kind kunnen voeden of verschonen. Bij slecht weer gaat de excursie niet door. Aanmelden is dus noodzakelijk. Dit kan door een mail te sturen naar babyseerstewandeling@hotmail.com. Vermeld daarin je naam, de naam van je kind en je telefoonnummer. Na het aanmelden ontvang je de startlocatie. Er kunnen maximaal 20 deelnemers mee. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Algemene informatie

zaterdag 30 april 2022 - 11:00 tot 12:30
Maak met je baby een klein, kort rondje (1,5 uur) door Herperduin om hem al heel jong kennis te laten maken met de natuur, zijn of haar eerste ontdekkingsreis.
Locatie: 
Herperduin, exacte locatie wordt aan de aanmelders bekend gemaakt
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image