IVN Oss
Biodiversiteit
Op
zondag26sep202110:00

Fietstocht: Natuur in de stad

Een fietstocht door Oss onder leiding van een natuurgids van IVN Oss

IVN Oss organiseert een fietstocht onder begeleiding van natuurgidsen door het centrum en buitenwijken van Oss. Deze fietstocht is 10 km lang en duurt circa 2 uur . We vertrekken vanaf het Burchtplein in Oss. Vooraf aanmelden is niet nodig. We stappen met regelmaat af om dingen wat nader te bekijken. Er wordt met name stilgestaan bij kleine interessante groene projecten, zoals geveltuinen, 'tegelwippen' en ‘Tiny Forest’.

Gezond en mooi
Groen in de stad is een must om te overleven. Groen om je heen zorgt voor rust, zuurstof, fijnstof- en stikstofopname, hittestressbestrijding, isolatie en nog veel meer. Oss heeft een paar kleine parkjes, die de moeite waard zijn en waar we zeker langs komen, maar andere kleinere groene plekken zijn dat zeker ook. Sommige wat beter onderhouden dan andere. Sommige wat rijker aan verschillende soorten planten dan andere. Die verschillen willen we laten zien. IVN Oss pleit ook voor meer groen in de stad en met name meer respect voor bomen: geeft ze de kans oud te worden.
Een ander belangrijk aspect van die groene stukjes in de stad is ze met elkaar te verbinden, dan kunnen de planten en dieren zich beter verspreiden.
Met deze fietstocht maken we alvast een belevingsverbinding tussen al die groene elementen van de stad.

Algemene informatie

zondag 26 september 2021 - 10:00 tot 12:00
Een natuurwandeling langs de groene plekken in de stad Oss en uitleg over het belang van biodiversiteit, ook midden in de stad, en groene linten, die die natuurlijke elementen met elkaar verbinden.
Locatie: 
Parkeerplaats
Burchtplein
Oss
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image