IVN Oss
Landschap
Op
zondag15sep201910:00

Een natuurwandeling met volksverhalen

Bij het Willibrordusputje met gidsen van IVN Oss

IVN Oss organiseert een natuurwandeling door de bossen ten zuiden van Oss. De wandeling vertrekt vanaf de parkeerplaats bij het Willibrordusputje aan de Willibrordusweg, tegenover ‘Bij Clemens’ in Oss. Het is raadzaam om stevige wandelschoenen aan te doen. Natuurgidsen begeleiden u en onderweg worden korte volksverhalen verteld. De tocht is niet lang, een paar kilometer; loopt door een afwisselend landschap met bossen, water en open plekken en duurt ongeveer twee uur. Aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage aan het eind van de wandeling mag.

Verhalen, geloof ze of niet
Tijdens het wandelen zal een aantal keren stilgestaan worden. Dan geeft de gids uitleg over wat er op die plek te zien is aan natuur. En er wordt een verhaal verteld dat waar gebeurd is of misschien toch soms ook een beetje minder waar gebeurd. Fantasie speelt hierbij een rol. De verhalen hebben een duidelijke band met de omgeving en met wat er te zien is.
Na een succesvolle start twee jaar geleden heeft een dergelijke wandeling, waarbij natuur en verhalen samengaan, een plek gekregen in het jaarprogramma van het IVN.
De verhalen zijn gekozen met het oog op de plek waar gewandeld gaat worden. Ze zijn vaak al heel oud en hebben te maken met de sfeer zoals die vroeger daar was. Mensen hadden toen geen verklaring voor bepaalde wonderlijke zaken en creëerden daar verhalen over. In de loop der tijd zijn die steeds spannender geworden en namen ze een loopje met de realiteit.

Algemene informatie

zondag 15 september 2019 - 10:00
Een natuurwandeling met volksverhalen in de bossen bij het 'Willibrordusputje' aan de Willibrordusweg in Oss
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image