IVN Oss
Natuur in de Buurt
Op
zondag28jul201910:00

Een natuurfietstocht: een groene mantel natuur om de stad Oss

Heide, weide, bossen en buitengebied

Zondag 28 juli organiseert IVN Oss een fietstocht onder begeleiding van natuurgidsen. Deze fietstocht begint om 10.00 uur, is circa 35 km lang. We vertrekken vanaf de parkeerplaats van Motel-Restaurant De Naaldhof aan de Docfalaan 22 in Oss. Vooraf aanmelden is niet nodig. We zijn circa vijf uur op pad. Neem wat te eten en drinken mee voor onderweg.

Groene mantel
Veel steden hebben het, maar die van Oss is minder bekend: een groene buffer rond de stad. Minder bekend, maar dat wil zeker niet zeggen: minder mooi of minder belangrijk.
Een gezonde groene buffer, bestaande uit natuur- en landbouwgebieden zorgt voor voldoende zuurstof, CO2-afbraak, hittestressbestrijding, biodiversiteit en noem maar meer op van die zaken, waaraan in het bebouwde gebied van de stad een gebrek is. Door middel van een fietstocht willen de natuurgidsen van IVN Oss de deelnemers informeren over de functie van het buitengebied en laten genieten van al dat schoons rondom Oss. We vertrekken vanuit Motel-Restaurant De Naaldhof door de bossen bij het Willibrordusputje via de Stelt naar de Geffense Bosjes. Vervolgens ‘Over d’n Dam’ naar het Ossermeer. Dan even een ommetje naar Macharen waar een pauze is. Daarna weer op de fiets door de polder van Berghem naar Herperduin, de Rijsvennen en over de fietsbrug om de groene mantel rond Oss weer bij De Naaldhof dicht te knopen. Een prachtig rondje, waarbij zowel aandacht wordt besteed aan natuur, biodiversiteit, landschap als aan cultuurhistorie.

Algemene informatie

zondag 28 juli 2019 - 10:00 tot 15:00
Een fietstocht door de natuurrijke omgeving van Oss, een rondje Oss van circa 35 km onder begeleiding van natuurgidsen.
Locatie: 
Vertrek vanaf parkkerplaats bij Hotel-Restaurant De Naaldhof
Docfalaan 22
Oss
Nederland
Extra Informatie: 

Een fietstocht door de natuurrijke omgeving van Oss, een rondje Oss van circa 35 km onder begeleiding van natuurgidsen.

Contactpersoon: 
Google Maps image