IVN Oss
IVN
Op
zaterdag26okt201919:00

Een Nacht-van-de-Nacht-natuurwandeling

Aandacht voor lichtvervuiling

IVN Oss organiseert een nachtwandeling door het natuurgebied Herperduin. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Bij aanvang van de wandeling zal het vrij snel gaan schemeren en wordt het langzaamaan donker. Schemer- en nachtdieren worden actief en we gaan steeds meer geluiden horen . Als er geen wolken zijn kunnen we de sterren zien. Het wordt een spannende tocht. Zaklampen zijn niet nodig, zij verkleinen juist  de kans om echt te genieten van de duisternis!

 

Landelijke actie
De nacht van 26 oktober op 27 oktober is aangewezen in Nederland en vele andere landen als de ‘Nacht van de Nacht’. Met talloze activiteiten wordt aandacht gevraagd voor de ‘lichtvervuiling’. Ook de gemeente Oss heeft de verenigingen in haar gemeente opgeroepen een bijdrage te leveren aan dit evenement en laat zo veel mogelijk straatverlichting uit. De Nacht van de Nacht is een landelijke actie.

 

Wandelen in het donker
Tijdens de wandeling gaat u ervaren wat dat is: wandelen in het donker. En is het wel zo donker. Dat is afhankelijk van de bewolking en de maan en van kunstlicht uit de omgeving. De natuurgidsen maken er een spannende en leerzame  tocht van.

Algemene informatie

zaterdag 26 oktober 2019 - 19:00 tot 20:30
Een wandeling in het donker door Herperduin in het kader van de landelijke actie Nacht van de Nacht, met aandacht voor de 'lichtvervuiling'.
Locatie: 
Parkeerplaats aan het einde van de
Bosweg
Koolwijk (tussen Berghem en Herpen)
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image