IVN Oss
Vogels
Op
zaterdag16jun201821:30

Een avond-natuur-wandeling: Op zoek naar de nachtzwaluw

Avondwandeling IVN Oss

Een avond-natuurwandeling met het thema: “Op zoek naar de nachtzwaluw”. Natuurgidsen begeleiden de groepen. De tocht duurt ongeveer 1½  uur. Het is raadzaam om stevige wandelschoenen aan te doen en een verrekijker mee te nemen.

Nachtzwaluwen
Ze worden volop gesignaleerd op De Maashorst en specifiek ook in het gebied waar gewandeld gaat worden. De nachtzwaluw is een mysterieuze vogel. En dat niet alleen omdat hij vooral ’s nachts actief is. Hij heeft een bijzondere gedrag en vooral de geluiden die hij maakt, vallen op als je weet waar je op moet letten. Ook zijn naam is vreemd: het is namelijk geen zwaluw. Bovendien wordt hij ook wel ‘geitenmelker’ genoemd. Als de weersomstandigheden een beetje meezitten zullen we hem zeker gaan waarnemen. Laat in het voorjaar komt hij vanuit diep in Afrika naar Nederland om te broeden. Deelnemers aan de wandeling krijgen er van alles over te horen.

Wandeling
Er wordt een stukje gelopen om in het foerageergebied  van de nachtzwaluw te komen. Daarna zal de ‘wandeling’ vooral in houden dat er stil gestaan wordt om de vogel te spotten en, ook belangrijk, niet te verstoren. Daarom wordt er van de deelnemers verwacht dat ze stil zijn en hun ogen en oren goed de kost geven om deze bijzondere vogel te signaleren.

Algemene informatie

zaterdag 16 juni 2018 - 21:30 tot 23:00
Een avondwandeling de natuur in op zoek naar één bijzondere vogel: de nachtzwaluw.
Locatie: 
Parkeerplaats tussen viaduct (over de A50) en ecoduct (over de N324/paralleweg van Rijksweg naar Schaijk)
Rijksweg Schaijk/Salbroekseweg
Schaijk
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image