IVN Oss
Vogels
Op
zondag12mei201910:00

Bezoek een plas-drasgebied en leer alles over weidevogelbescherming

Nationale Vogelweek van Vogelbescherming Nederland

In het kader van de Nationale Vogelweek organiseert de Vogelwerkgroep van IVN-Oss een ontvangst bij drie plas-drasgebieden in de gemeente Oss.

Weidevogels als grutto, tureluur en kievit hebben het al jaren erg zwaar in Nederland. De aanleg van plas-drasgebieden is een succesvolle manier gebleken om ze een handje te helpen. Daarbij worden, in overleg met de eigenaren van de grond, stukken land geschikt gemaakt om ze het voorjaar gedeeltelijk onder water te zetten. Daardoor ontstaan veilige gebieden voor de vogels om te broeden en te foerageren. Het zijn dan ook ware vogelparadijsjes geworden. Ook de vogel van het jaar 2019, de Wulp,  zal er in de buurt te vinden zijn. Graag nodigt de Vogelwerkgroep Oss U uit om hiervan te komen genieten.

Aanmelden voor deze excursie gaat eenvoudig via www.vogelweek.nl.

In de Nationale Vogelweek kan iedereen in Nederland ervaren hoe rijk ons land is aan vogels en hoe leuk en spannend het is om vogels te kijken. Door het hele land zijn er vogelexcursies en ontdekken natuurliefhebbers onder begeleiding van ervaren vogelkenners de meest verbazingwekkende vogels in het wild. De excursies zijn geschikt voor beginners met veel uitleg en de meeste excursies zijn gratis. De Nationale Vogelweek wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland in samenwerking met vogelwerkgroepen en diverse natuurorganisaties.

Algemene informatie

zondag 12 mei 2019 - 10:00 tot 12:00
Op drie plekken in de gemeente Oss ontvangen leden van de Vogelwerkgroep van IVN Oss u om het verhaal van weidevogels te vertellen en ze gade te slaan. Geef je op via www.vogelweek.nl.
Contactpersoon: