IVN Oss
Vogels
Op
vrijdag21jun201922:00

Avondwandeling 'Op zoek naar de nachtzwaluw'

IVN Oss organiseert een avond-natuurwandeling met het thema: ‘Op zoek naar de nachtzwaluw’.
De tocht duurt ongeveer 1½  uur. Het is raadzaam om stevige wandelschoenen aan te doen en een verrekijker mee te nemen. Natuurgidsen begeleiden de groepen. U hoeft zich vooraf niet aan te melden en de wandeling is gratis. Een vrijwillige bijdrage aan het einde van de tocht wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

Nachtzwaluwen
Ze worden volop gesignaleerd op De Maashorst en specifiek ook in het gebied waar gewandeld gaat worden. De nachtzwaluw is een mysterieuze vogel. En niet alleen omdat hij vooral ’s nachts actief is. Hij heeft een bijzonder gedrag en vooral de geluiden die hij maakt vallen op als je eenmaal weet waar je op moet letten. Ook zijn naam is vreemd: het is namelijk geen zwaluw. Als de weersomstandigheden een beetje meezitten zullen we hem zeker gaan waarnemen. Laat in het voorjaar komt hij vanuit midden/zuid Afrika naar Nederland om te broeden. Deelnemers aan de wandeling krijgen er van alles over te horen.

Wandeling
Er wordt een stukje gelopen om in het gebied te komen waar de nachtzwaluw zijn voedsel vindt. Daarna zal de ‘wandeling’ vooral in houden dat er stil gestaan wordt om de vogel te spotten en, ook belangrijk, niet te verstoren. Daarom wordt er van de deelnemers verwacht dat ze stil zijn en hun ogen en oren goed de kost geven om deze bijzondere vogel te signaleren.

Algemene informatie

vrijdag 21 juni 2019 - 22:00
Een late-avondwandeling door natuurgebied De Maashorst bij Oss op zoek naar de nachtzwaluw.
Locatie: 
Parkeerplaatsje Slabroekseweg kant Oss-Schaijk
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image