IVN Nuenen
Natuur in de Buurt
dinsdag29dec2020

Natuurbeleving in de lockdown

Tijdens de lockdown kan heel veel niet, maar gelukkig zijn er veel manieren om coronaproof de natuur te beleven. Hieronder twee tips.

Interactieve wandelroute Papenvoortse Heide

In natuurgebied de Papenvoortse Heide kun je een hele leuke, interactieve IVN-route lopen van een klein uurtje. Ideaal om (met het gezin) te ondernemen in de kerstvakantie. Daarna kan het ook nog, want het is een permanente route. 

Het startpunt is bij het informatiebord bij het gebouw van Scouting Rudyard Kipling aan de Papenvoortse Heide. Hier download je met je smartphone via QR de wandelroute, die bij elk kruispunt aangeeft welke kant je op moet.

Ook vind je bij het startpunt de eerste van vijf QR-codes waarmee je een leuk en informatief filmpje over het gebied kan bekijken. De overige QR-codes vind je op paaltjes die her en der in het gebied staan. Je komt ze vanzelf tegen als je de kruispuntenroute goed volgt. Veel wandelplezier!

IVN Op padcast

Met de podcast IVN Op padcast ga je luisterend vanuit je luie stoel, of juist wandelend met je hoofdtelefoon op, mee op pad met een IVN-natuurgids. Iedere aflevering maak je kennis met een andere gids en wordt een nieuw natuuronderwerp aangesneden. Er zijn inmiddels drie afleveringen: over de beuk, over korren en over mos.

Na de lockdown

Zodra het kan, proberen we weer een leuke coronaproof IVN-(kids)activiteit in de natuur te organiseren.