IVN Nuenen
Natuur in de Buurt
Op
zondag28mrt202110:00

Nawinterwandeling

Coronaproof op pad in de Papenvoortse Heide

Georganiseerde wandelingen of excursies met groepen en gidsen mogen helaas nog steeds niet. Toch hebben onze natuurgidsen een leuke 'nawinteractiviteit' bedacht in de vorm van een wandeling die je, veilig binnen de coronaregels, kan lopen met (maximaal) twee personen of je eigen huishouden.

Op zondag 28 maart kun je namelijk deelnemen aan een leerzame doe-het-zelf-route in natuurgebied de Papenvoortse Heide. Onderweg kom je meer te weten over o.a. (korst)mossen, bosonderhoud, maretakken (mistletoe) en kun je jaarringen tellen van bomen. De kans is groot dat je de grote bonte specht hoort, of misschien zelfs ziet. De tocht is leuk voor jong en oud. Speciaal voor kinderen is er een natuurquiz.

Praktische informatie

  • Het start- en eindpunt ligt aan het Buijsmansven, te bereiken vanaf de Papenvoortse Heide. Er is voldoende parkeergelegenheid, maar op de fiets komen is natuurlijk beter.
  • Vriendelijk verzoek om bij het startpunt op de turflijst aan te geven met hoeveel personen jullie zijn, zodat we een idee hebben over het aantal bezoekers over de dag.
  • Bij het startpunt vind je ook de antwoordformulieren voor de Kids-quiz. Breng zelf een pen of potlood mee! Aan het eind van de route kun je het formulier inleveren.
  • De route is ca. 2 kilometer lang en uitgezet over paden die goed begaanbaar zijn (e.e.a. natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden). De route wordt met bordjes duidelijk aangegeven.
  • Je kan de hele dag (tussen 10.00 en 17.00 uur) terecht. Zo proberen we drukte te vermijden. Is het op bepaalde momenten of plaatsen toch te druk, loop dan door en/of houd voldoende afstand.
  • Kom met maximaal 2 personen of je eigen huishouden en houd je aan de geldende coronaregels.
  • Gedurende dag zullen verschillende IVN-gidsen rondlopen in het gebied.

Mos_Hennie Guns

Algemene informatie

zondag 28 maart 2021 - 10:00 tot 17:00
Locatie: 
Buijsmansven
Nuenen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image