IVN Nuenen
IVN
Vanaf
dinsdag11jan202219:30

Natuurgidsenopleiding

Nieuwe natuurgidsenopleiding IVN Brabant Zuidoost start in januari 2022

Update november 2021: de inschrijftermijn voor deze opleiding is inmiddels verstreken.


Houd jij van de natuur, wil je er meer over leren en dit ook graag met anderen delen? Dan is de Natuurgidsenopleiding (NGO) van IVN Brabant Zuidoost misschien iets voor jou. IVN Nuenen organiseert deze opleiding samen met de IVN-afdelingen van Geldrop, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek en Asten-Someren.

Deze kaderopleiding met verschillende werkvormen op het gebied van natuur- en milieueducatie en duurzaamheid, leidt je op tot een allround IVN'er die voor verschillende doelgroepen inzetbaar is.

NGO illustratieIn ongeveer 60 lessen, verdeeld over 4 (thema)blokken, doe je kennis en vaardigheden op om groene activiteiten te organiseren en begeleiden. Daarbij is aandacht voor hart, hoofd en handen. Je leert meer over planten, dieren en landschappen én hoe je anderen enthousiast kan maken en laten leren over de natuur. Je ‘adopteert’ met een paar medecursisten een natuurgebied in de buurt en gaat het beleven, bestuderen en in kaart brengen.

Programma en investering

De NGO start op dinsdagavond 11 januari 2022. Om de week (zo min mogelijk in de schoolvakanties) heb je op dinsdagavond een theorieles en op zaterdagochtend een praktijkles of excursie (de laatste is gepland op zaterdag 7 oktober 2023). De locaties wisselen steeds.

Alles bij elkaar vraagt het per week gemiddeld 6 uur van jouw tijd. De opleiding kost € 300 exclusief cursusmateriaal, persoonlijke uitgaven en vervoerskosten. Daar krijg je veel voor terug.

NGO-BZO microscoop

Voor wie? 

De opleiding richt zich op enthousiaste natuurliefhebbers die hun natuurkennis graag verdiepen en als actief IVN-lid hun kennis en ervaring graag aan anderen willen overdragen. Je bent (of wordt) lid van IVN, bent minimaal 18 jaar oud en woont in de regio Zuidoost-Brabant. Na ontvangst van je diploma zet jij je actief in als vrijwilliger binnen één van de deelnemende IVN-afdelingen.

Meer informatie

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op met cursuscoördinator Ellie Kok van IVN Nuenen: elliekok123@gmail.com. Je kan ook een mail met je naam, adres en telefoonnummer sturen naar het secretariaat: ivn-nuenen@live.nl.

Op de website van het landelijke IVN vind je aanvullende informatie over de Natuurgidsenopleiding.

Algemene informatie

dinsdag 11 januari 2022 - 19:30
Contactpersoon: