IVN Nuenen
Kind & Natuur
Op
zondag27feb202210:00

IVN Kids: Kamerven of Kamerbos?

Lopen jullie ook weleens een 'rondje Kamerven'? Dit ven in de Stiphoutse bossen ligt er vaak prachtig bij: een mooi open heidelandschap met struik- en dopheide en in de nazomer met het vrij zeldzame plantje klokjesgentiaan. De laatste jaren zien we steeds meer zaailingen uit de grond schieten: kleine dennetjes tussen de heide. Ze kunnen ontkiemen uit de zaden van de vele dennenappels uit het omringende bos, die als helikoptertjes door de wind worden aangevoerd en tussen de heideplanten zorgen voor vele honderden nakomelingen. 

Ad Adriaans van IVN Helmond heeft met buurtbewoner van het Kamerven Harry de Vries - in overleg met de gemeente - het initiatief genomen om volgende week zondag (5 maart) jonge dennetjes te gaan plukken. Dit kan alleen met de hand en als dit niet gebeurt, verandert het Kamerven in enkele jaren in een Kamerbos.

Met alle bereidwillige IVN Kids en hun (groot)ouders helpen we een handje mee door op zondag 27 februari tussen 10.00 en 12.00 uur alvast een begin te maken met uit uittrekken van de zaailingen. Komen jullie ook helpen? Vele handen maken licht werk!

Het Kamerven is te bereiken vanaf het Moorven (zijstraat Lieshoutseweg). Breng werkhandschoenen en een eigen steekschop of -schep mee. Wij zorgen voor warme chocolademelk, want die hebben jullie wel verdiend na het harde werk. En daarna blijft nog tijd genoeg over om met een voldaan gevoel het carnavalsfeest in te duiken!

Algemene informatie

zondag 27 februari 2022 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Kamerven
Moorven
Nuenen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image