IVN Nuenen
Paddenstoelen
Op
zondag25okt202010:00

IVN (Kids) doe-het-zelf-wandeling paddenstoelen

Jammer genoeg kunnen door de aangescherpte coronamaatregelen de paddenstoelenwandelingen onder begeleiding van natuurgidsen van IVN Nuenen niet doorgaan dit najaar. Gelukkig hebben we andere vorm gevonden: een doe-het-zelf-paddenstoelenwandeling die je loopt met je eigen huishouden of maximaal 4 personen.

Op zondag 25 oktober kun je tussen 10.00 en 17.00 uur op eigen gelegenheid paddenstoelen ontdekken op het Steenoventerrein in Nuenen. Op deze manier proberen we de bezoekersstroom te spreiden over de dag. Zet je fiets of auto bij de poort aan het einde van de Parallelweg (naast het spoor) en ga naar het startpunt direct na de poort. Hier vind je informatie over de route, die met duidelijke IVN-bordjes is uitgezet op het terrein. We stellen het op prijs als je bij het startpunt invult met hoeveel personen je de route loopt, zodat we aan het einde van de dag weten hoeveel mensen zijn geweest.

Gebruik je smartphone!

Onderweg vind je hier en daar informatie over paddenstoelen: op papier of via een QR-code. Met de iPhone scan je die gewoon met je camera. Voor Android-toestellen is hier een aparte app voor nodig.

Tips:

  • Installeer van tevoren de (gratis) app Picture Mushroom, die eenvoudig paddenstoelen herkent.
  • Neem een klein spiegeltje mee. Hiermee kun je onder de paddenstoelen kijken zonder ze te beschadigen. 

Het kan zijn dat je onderweg een van onze natuurgidsen tegenkomt, maar zij lopen niet met groepjes mee. Kijk trouwens uit voor mountainbikers die hier en daar de route kunnen kruisen en houd voldoende afstand van andere bezoekers van het natuurgebied.

De wandeling loop je in ongeveer een uur (lengte ca. 2 kilometer). Rond 17.30 uur wordt de uitgezette route weer opgeruimd, dus kom niet te laat.

Algemene informatie

zondag 25 oktober 2020 - 10:00 tot 18:00
Locatie: 
Steenoventerrein
Parallelweg
Nuenen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image